Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η Bosch στην Ελλάδα
Νέα

Bosch Hellas: Καινοτόμο έργο φωτοβολταϊκού σταθμού στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας

bosch-pv-carports

Στο καταπράσινο τοπίο του ελαιώνα που περιβάλλει τα κεντρικά γραφεία της Bosch Hellas, εγκαταστάθηκε στον χώρο στάθμευσης ένα πρωτοποριακό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ. Με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα έχει εγκατεστημένη ισχύ 276 kWp και αναμένεται να παράγει πράσινη ενέργεια που θα καλύπτει περισσότερο από το 67% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το καινοτόμο αυτό έργο δεν εξυπηρετεί μόνο στην ενεργειακή αυτονομία της Bosch Hellas, αλλά συμβάλλει και στην ενίσχυση της πράσινής της υποδομής, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη. Τα φωτοβολταϊκά στέγαστρα που έχουν τοποθετηθεί σε έναν χώρο στάθμευσης έκτασης 1.300 τ.μ., παρέχουν σκιά στα οχήματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνοντας τις θερμοκρασίες και βελτιώνοντας την άνεση των εργαζομένων και των επισκεπτών. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις αυτές προσφέρουν τη δυνατότητα φόρτισης έως και 16 ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων με 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς εκτιμάται ότι θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 180 τόνους ετησίως. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δέσμευσης της Bosch για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της πράσινης ενέργειας. «Η εγκατάσταση του νέου φωτοβολταϊκού συστήματος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και την προστασία του περιβάλλοντος. Στη Bosch Hellas, η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια επιλογή, αλλά μια στρατηγική δέσμευση που καθοδηγεί τις αποφάσεις μας. Με τη χρήση καινοτόμων λύσεων, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.» – Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Hellas.

Η Bosch, ως παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία και την καινοτομία, έχει θέσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα στον χώρο στάθμευσης της Bosch Hellas αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το έργο αυτό, η Bosch Hellas έλαβε το χάλκινο βραβείο στα Environmental Awards 2024.

Επικοινωνήστε με την Bosch

Αναμένουμε το ερώτημά σας.

Τηλέφωνο

Στείλτε μας μήνυμα

Μιλήστε ζωντανά μαζί μας

Έχετε να ρωτήσετε, να ζητήσετε ή να προτείνετε κάτι ; Eπικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:30 am – 5:00 pm

Περισσότερα νέα